CNC Boya

CNC boya mekanik işlem yapılması gereken bir çalışmayı kazıma, delme, boyama vb. işlemlerle bilgisayardan aldığı komutlarla otomatik olarak işlem yapan makinelerdir.

İnsan gücü gereken işleri kolaylaştırarak, seri hale getirip kullanıma uygun olması için tasarlanmış bir torna tezgâhı türüdür. CNC, “Bilgisayar Destekli Nümerik Kontrol” olarak adlandırılmıştır. Görevi takım tezgâhlarının sayısal komutla ve bilgisayarla kontrol edilebilmesidir.

CNC Boya ile Ne Yapılabilir?

CNC tezgâhları 24 saat ara vermeden seri üretim gerçekleştirecek enerji ve zaman tasarrufu sağlıyor. Plastik, metal, ahşap, seramik, ve kompozit yüzeyde ince detaylarla kesme, delme, büyütme ya da tornalama işlemi yapılarak kısa sürede müşteriye teslim edilebilir.

CNC Boya Tezgâhların Avantajları Nelerdir?

CNC takım tezgâhının faydalı çok fazla özelliği vardır. Bunlardan bazısı şunlardır;

Konvansiyonel tezgâha göre ön hazırlanma süresi daha kısadır. CNC tezgâh bir hafızası vardır. Program ve veriler hafızada saklanır. Gerektiğinde kullanabilirsiniz. Tezgâhın özel bir bataryası vardır. Tezgâh kapatılsa da, enerjisi kesilse de hafızadaki bilgiler silinmez. Az satırla CNC programı yazmak mümkündür.

CNC işleme merkezinde kullanılan kesici takım kırılırsa, aynı çapta kesici takım bulması zordur. Böyle durumlarda CNC programında değişiklik yapmaya gerek yoktur. İnsanların imalatta etkili olmamasından dolayı seri ve hassas imalat yapılabilir. Tezgâh operasyonunun yüksek bir hassasiyeti bulunur.

Cnc Boya Tezgâhların Dezavantajları Nelerdir?

CNC tezgâhının dezavantajları da vardır. Bunlardan bazıları şunlardır; Maliyetleri yüksektir. İmalat planı detaylandırılmalıdır. Tezgâh saat ücreti maliyetlidir. Aparatları pahalıdır ve kesiciler vardır. Dikkatli ve temiz kullanım ister. Bakım ister. Zaman aralıklarıyla düzenli olarak, uzman kişiler kullanmalıdır.

Elektrostatik Vernik mi Daha İyi CNC mi?

Çevre kirliliği sebebiyle ortaya çıkan, toz boyanın ve metal manyetik bir alanda farklı elektrik verilip, yüklenerek toz maddenin mıknatıs yardımıyla yüzeyi kaplamasına elektrostatik boyama denir. Toz boya ile kaplanan metal 200 dereceye kadar fırınlanır. Elektrostatik vernik yakın zamanda aktif olarak kullanılmaktadır. CNC uzun zamandır kullanılan, tercih edilen bir tekniktir.

CNC boya ve elektrostatik vernik hakkında bilgi sahibi değilseniz güvenilir bir firma ile iletişime geçerek konular hakkında uzman desteği alabilirsiniz. https://drjantboya.com/ web sitesini ya da firmayı ziyaret ederek uzman bir ekip tarafından destek alabilirsiniz.